Repolar Oy:n pihkatuotteet

Suomalaisen Repolar Oy:n pihkatuotteet

Repolar Oy tutkii, kehittää, valmistaa ja markkinoi haavan- ja ihonhoitoon tarkoitettuja valmisteita koti- ja ammattikäyttöön. Repolar Oy:n tutkimus- ja kehitystyön tuloksia ovat Abilar 10% Pihkasalva,Abicin 30% Pihkalakka jaAniVox Korvahuuhde.

Yhtiö kehittää haavan- ja ihonhoitoon tarkoitettuja tuotteita ja tuotekehityksessä keskitytään erityisesti Suomen luonnosta löytyvien raaka-aineiden hyödyntämiseen. Abilar 10% Pihkasalvan ja Abicin 30% Pihkalakan raaka-aineena on lapissa kasvavasta metsäkuusen (Picea abies) pihkasta eristetyt antimikrobiset ja haavan paranemista tehostavat ainesosat. Lapista kerättävä raakapihka puhdistetaan ja jalostetaan Repolar Oy:n patentoimilla menetelmillä.

Tuotteiden tuotekehitys lähti liikkeelle lääkäreiden kokemusperäisistä havainnoista ja kannustavista tutkimustuloksista, jotka osoittivat kuusenpihkassa olevien ainesosien antimikrobiset ominaisuudet ja vaikutukset ihon uusiutumiseen. Erityisesti vaikeissa infektoituneissa haavoissa pihkan komponenttien vaikutus haavan paranemisessa ja puhdistumisessa on merkittävä. Abilar 10% Pihkasalva ja Abicin 30% Pihkalakka valmistetaan ISO-standardien mukaisesti ja molemmilla tuotteilla on VTT:n (Valtion teknillinen tutkimuskeskus) sertifioima yleiseurooppalainen CE-merkintä.

Lähtökohtana on vuodesta 2002 lähtien ollut empiiristen lääketieteellisten havaintojen todentaminen tieteellisesti valideilla ja toistettavilla tutkimusmenetelmillä. Kuusenpihkan sisältämien lukuisien komponenttien selvittämiseksi ja eri komponenttien lääketieteellisten vaikutusmekanismien tutkimiseksi Repolar Oy:n tutkijat ovat tehneet runsaasti yhteistyötä eri tieteenalojen perustutkimusta tekevien ammattilaisten kanssa. Poikkitieteelliseen tutkimusryhmään on kuulunut tutkimusten eri vaiheissa mikrobiologeja, mykologeja, kemistejä, metsäntutkijoita ja tekniikan ammattilaisia. Pihkan ja pihkasta kehitettyjen valmisteiden vaikuttavuuden osoittaminen perustuu kliinisiin lääketieteellisiin potilastutkimuksiin. Sekä perus- että potilastutkimukset on julkaistu arvostetuissa kansainvälisissä julkaisusarjoissa sekä viime keväänä tarkistetussa LL Arno Sipposen väitöskirjassa ”Sipponen A. Coniferous resin salve, ancient and effective treatment for chronic wounds – laboratory and clinical studies. Department of Orthopedics and Traumatology, Helsinki, University Hospital, Faculty of Medicine, University of Helsinki, Helsinki, Finland 2013.

Repolar Oy
Riikka Tapanainen
Myynti- ja markkinointipäällikkö

%d bloggaajaa tykkää tästä: